S.C.SILOSI Medical Tech S.R.L. începe implementarea proiectului „AI Driven Postoperative Monitoring Tool”, cofinanțat de „SME's Growth Romania - Boost to Romanian Business Sector: Business Growth in Start-ups - 2nd call”, Granturi Romania Innovation SEE (ROM-EEA 1153), caz 2022/347140.
Valoarea totală a proiectului este de
DESCRIEREA PROIECTULUI
Pe baza cercetărilor din industrie și a datelor publice, complicațiile post-operatorii apar în 15% din intervențiile chirurgicale și aproape toate ajung extrem de târziu la departamentul de urgență. Acest lucru este cauzat în principal de distribuția neuniformă a medicilor în majoritatea zonelor și orașelor, iar în unele cazuri, vizitele fizice pot fi foarte costisitoare și consumatoare de timp.
Când pacienții se recuperează acasă, sunt foarte puține lucruri pe care le pot face pentru a se asigura că urmează cu adevărat planul de îngrijire și nu își pun în pericol sănătatea, în afară de a-și suna medicul odată ce încep să se simtă rău.
În concluzie, medicii trebuie să-și monitorizeze cu succes pacienții la distanță, spitalele vor să reducă costurile cu re-internările, iar piața are nevoie de soluții personalizate centrate pe pacient.
Cu peste 300 de milioane de intervenții chirurgicale majore efectuate în fiecare an, dacă complicațiile chirurgicale ar fi tratate ca o pandemie, țările dezvoltate ar lupta cu siguranță împotriva acesteia.
DEA Medicine va fi cea mai avansată și eficientă soluție de telemedicină pentru îngrijirea chirurgicală, prin introducerea primului instrument de monitorizare postoperatorie AI.
Modelarea predictivă are o anumită utilitate în intervențiile de prevenire a readmisiei. Aici intervenim si dezvoltăm o solutie inteligentă si eficientă care poate ajuta sectorul medical și asigura un plan de recuperare fără probleme cu pachete personalizate pentru fiecare pacient. Algoritmii AI, cu ajutorul 3D Symptom Checker dezvoltat de către noi, pot determina care sunt posibilele complicații (în funcție de intervenția chirurgicală, stadiul de monitorizare postoperatorie și dosarul electronic medical) și ajută echipa chirurgicală să intre rapid în contact cu pacientul, în caz de urgență.
În acest fel, spitalele vor reduce costurile cu re-internările, având un software care asigură monitorizarea postoperatorie, medicii vor avea liniște sufletească și vor evita malpraxis, iar pacienții vor fi, de asemenea, foarte fericiți că au sprijin și asistență până la sfârșitul recuperării.
DEA Medicine este o platformă complexă și avansată din punct de vedere tehnologic, iar serviciile noastre pot răspunde nevoii de instrumente de monitorizare postoperatorie personalizate și la distanță pentru cetățenii din întreaga Uniune Europeană. Acest proiect ne va ajuta să ne integrăm în lanțul valoric european și ne va oferi expunerea și oportunitatea de a accesa noi piețe și de a ne spori semnificativ potențialul de extindere. Cu sprijinul programului Innovation Norway, vom atinge toate etapele de dezvoltare a produselor și vom putea implementa o soluție unică în piață, care va avea un impact asupra mediului medical, social și economic local. Suntem încrezători că prin ridicarea standardelor odată cu lansarea unui instrument atât de complex și eficient de monitorizare medicală, vom crea o piață mai competitivă. De accesarea granturilor de creștere ale IMM-urilor va beneficia nu numai DEA Medicine, ci și de întreaga economie românească, deoarece încurajează ecosistemul antreprenorial și contribuie direct la creșterea start-up-urilor locale.
DEA Medicine va avea un parteneriat strategic cu OSINT (Open Source Intelligence) Analytics - o platformă de colectare și analiză a datelor care oferă analize și perspective îmbunătățite pe un anumit subiect sau industrie. Abilitățile lor ne vor ajuta să înțelegem mai bine nevoile specifice din Uniunea Europeană, să ne adaptăm soluția pentru a răspunde acestor nevoi și a ne crește baza de utilizatori.